Skip to main content

Kamarádi na život a na smrt

 |  Aktuality

Pachatelé dobrých skutků je další krásná kniha, díky které jsme připravili zábavné představení pro děti a mládež. Tato oblíbená knižní série od Miloše Kratochvíla přináší rozverné historky dvou nerozlučných kamarádů, žáků základní školy. Michal Souček a Filip Fialka jsou kamarádi na život a na smrt, ale také i známé firmy.

Mají dobrá srdce a do všeho se vrhají po hlavě. Bohužel, každá jejich snaha se vždycky nějak zvrtne. Co všechno vzejde z jejich dobrých úmyslů, jaké průšvihy, maléry i úrazy je čekají a jestli jejich přátelství ohrozí láska, tak právě na to se přijďte podívat společně se svými dětmi do divadla. Po představení bude následovat beseda a autogramiáda s autorem.

TERMÍNY

19.2. 17:00
Divadlo Reduta Brno
20.2. 18:00
Divadlo Minor Praha
1Pachatelé dobrých skutků 1.: Puntíkáři

Jak to dopadá, když se dva rošťáci rozhodnou pomáhat bližním. Michal Souček a Filip Fialka jsou kamarádi na život a na smrt. Mají dobré srdce, a tak když mají pocit, že někdo v jejich okolí potřebuje pomoc, vrhají se do toho po hlavě. Bohužel, každá jejich snaha se vždycky nějak zvrtne, a proto místo pochval sbírají Michal s Fildou spíše černé puntíky!

2Pachatelé dobrých skutků 2.: Duchaři

Dva nerozluční kamarádi, musejí neustále někomu pomáhat. Tentokrát zjistí, že jejich spolužák Trpajz Lojda vidí při hodině zeleného ducha. Michal s Filipem se samozřejmě rozhodnou, že to nenechají jen tak, překonají své obavy ze záhrobí a rozhodnou se, že ducha zneškodní. Ovšem nejprve ho musí vidět... Co všechno vzejde z jejich dobrých úmyslů a jaké průšvihy je zase čekají, se dozvíte.

3Pachatelé dobrých skutků 3: Kouzlící

Další rozverné historky dvou nerozlučných kamarádů. Páchat dobré skutky a někoho zachraňovat nebývá jen tak. Teď si kluci uvědomují, že musí zachránit hlavně sami sebe, svoji vrozenou klukovskou čest, a doufají, že jim k tomu dopomohou dobré strašinápady nebo mizecí triky. Ty se chtějí naučit od Mistra magie kouzelníka Varadiho a leccos si také vyzkoušejí.

4Pachatelé dobrých skutků 4: Bouráci

Ve svém čtvrtém dobrodružství se rozhodnou, že se stanou skauty. Ovšem ne jen tak ledajakými, ale moderními skauty- survivory, kteří dokážou přežít v divočině jen s kápézetkou. K jejich skautským snahám se přidají i spolužáci Kvak a Valouš, a vedoucím nově vzniklého oddílu Lišáků se stane hajný Prejzek z Koupolic.

5Pachatelé dobrých skutků 5: Klofáci

Nerozluční kamarádi nezlomeni poznámkami učitelky, podezřívavostí ředitele, akcemi psychiatrické doktorky tety Marcely, maléry i úrazy stojí před nejtěžší zkouškou. Nic tak neohrozí klukovské kamarádství jako láska ke stejné spolužačce... Teď se teprve ukáže, jestli jsou Piskoř s Fildou kamarády na život a na smrt!