Skip to main content

Poslední LiStOVáNí v sezóně

 |  Aktuality

Je před námi poslední LiStOVáNí v sezóně a to, troufnu si říct, jedno z nejhumornějších vůbec. Jde o knihu, která právě prošla dotiskem, napsal ji finský švihák jménem Arto Paasilinna a jmenuje se Stará dáma vaří jed. Jak už název napovídá, těšte se na černočerný finský humor, několik mrtvol (Hejlík, Oubram, Novotný) a jednu starou dámu (Konvalinová).

Přestavení se bude konat ve Štúdiu12 (Jakubovo námestie 12, Bratislava) a to sice 11.6. v 19:00. Všechny dostupné knihy A.Paasilinny budou na místech k dostání s 10% slevou (při koupi 4 a více titulů bude sleva 15%), a tak jestli chcete někoho obdarovat (na prázdniny) budou Vám k dispozici, s Paasilinnou trefíte vždycky.

Stará dáma vaří jed (Arto Paasilinna)

Hrdinkou humoristického románu oblíbeného finského spisovatele je důstojná stará dáma, která se všemožně obětuje svému nepovedenému synovci a jeho dvěma zlotřilým kumpánům. Když ji pak ale jednoho dne synovec nutí, aby napsala závěť, stará dáma se vzepře. Rozhodne se vzít věci do vlastních rukou a s napětím sledujeme, jakou kaši (ale kdyby jenom kaši!) ty staré, vrásčité a křehké ruce dokážou navařit. LiStOVáNí, které opět pobaví. Nechybí černý humor, scény jako z grotesky, dobrodružné plavby po rozbouřeném moři a několik mrtvol.
- účinkují: Irena Konvalinová, Pavel Oubram, Lukáš Hejlík, Alan Novotný
- vydalo nakladatelství Hejkal
- pod záštitou Velvyslanectví Finska


Knihy A.Paasilinny, které budou dostupné (cena je 210,-/ 8EUR za kus, při nákupu čtyř a více titulů 190,-/7EUR)
AUTOBUS SEBEVRAHŮ
CHLUPATÝ SLUHA
KRÁTKÁ PAMĚŤ PANA RADY
PROSTOPÁŠNÝ MLÝNEK
STARÁ DÁMA VAŘÍ JED
SYN BOHA HROMOVLÁDCE
VLČÍ LÉTO LAPONSKÉHO