Skip to main content
Ukázka: Pohádky pro neposlušné děti...

Ukázka: Pohádky pro neposlušné děti...

5. 01. 2016

UPOZORNĚNÍ: TATO kniha obsahuje mnoho praktických a užitečných návodů, jak si poradit s neposlušnými dětmi či jak se chránit před jejich vyváděním. Autoři a vydavatel se však ZŘÍKAJÍ ODPOVĚDNOSTI při aplikaci předložených modelových situaci na jakýchkoliv dětech.

100.titul v Listování!!!

100.titul v Listování!!!

8. 12. 2015

Velká lednová šňůra a oslava
Pohádky pro neposlušné děti a jejich starostlivé rodiče
- Dětem spíše nepřístupné!!!
- Dospělým vidět doporučeno

Budeme vzpomínat!!!

Budeme vzpomínat!!!

22. 11. 2015

Je nám velice líto oznámit, že v pátek 20.11.  zemřela naše drahá kolegyně Irena Konvalinová. Účinkovala v několika LiStOVáNí, nezapomenutelně však jako Linea ve Stará dáma vaří jed. Budeme na ni vzpomínat v nejlepším. Odpočívej v pokoji, Lineo...

Rozhovor s Jonasem Karlssonem

Rozhovor s Jonasem Karlssonem

31. 10. 2015

Švédský spisovatel a divadelní i filmový herec Jonas Karlsson představil na veletrhu Svět knihy svou novou knihu Místnost, často označovanou jako „kafkovskou". Při té příležitosti odpověděl časopisu iLiteratura na několik otázek. A vy se můžete těšit na švihlou skandinávskou psycho-grotesku, kterou uvádí LiStOVáNí!

Turné Místnost/Faktura

Turné Místnost/Faktura

22. 10. 2015

LiStOVáNí uvádí dvě bravurní novely švédského spisovatele a herce Jonase Karlssona. A vy se můžete těšit na švihlou skandinávskou psycho-grotesku!

Ukázka: Faktura

Ukázka: Faktura

22. 10. 2015

Byla to velmi nepravděpodobná částka: 5 700 000 švéd- ských korun. Nešlo ji brát vážně. Domníval jsem se, že jde určitě o jednu z těch podvodných faktur, ...

Ukázka: Místnost

Ukázka: Místnost

22. 10. 2015

Podruhé jsem na tu místnost narazil, když jsem hledal papír do kopírky. Navzdory všem výzvám, abych se ptal, jsem se zdráhal vystavit se onomu pokoření, každé ustarané vrásce, ...

Listování knihou Manolito...

Listování knihou Manolito...

12. 10. 2015

Listování knihou Manolito Brejloun v Brně se zúčastnila i Elvira Lindo!
Knižní hrdina Manolito Brejloun je v rodném Španělsku velkým fenoménem. Do češtiny byly zatím přeloženy tři z osmi knih s příhodami tohoto malého rošťáka. Jeho autorka Elvira Lindo je právě nyní v ČR a účastní se turné s ...

Ukázka: Frajer Manolito

Ukázka: Frajer Manolito

4. 10. 2015

Kapitola první – POSLEDNÍ OPICE
Jmenuju se Manolito García Moreno, ale kdybyste zabrousili do naší čtvrti a zeptali se prvního, kdo půjde kolem: "Poslyšte, prosím vás: Manolito García Moreno? tak ten týpek buď pokrčí rameny, nebo utrousí: "Hele, co já s tím?"

Rozhovor s Lukášem

Rozhovor s Lukášem

4. 10. 2015

Herec a moderátor Lukáš Hejlík je v Olomouci jako doma. Nejen, že sem jezdí za rodinou, na Hanou míří i za prací. Do konce roku ho lze v pořadu LiStOVáNí v Divadle na Šantovce vidět hned několikrát.

Rozhovor s Elvirou Lindo

Rozhovor s Elvirou Lindo

30. 09. 2015

Nakladatelství Dobrovský, Knihy Omega v překladu Evy Šaškové vydalo sérii knih o Manolitovi. My jsme Manolita zařadili do repertoáru, a co víc, na podzimní turné ke křtu třetího dílu knihy (Frajer Manolito) jsme pozvali i autorku Elviru Lindo,

Turné Manolito Brejloun

Turné Manolito Brejloun

30. 09. 2015

Zábavné příběhy nejsou hostinou jen pro náctileté, ale i pro rodiče! Světový bestseller se stal inspirací pro několik televizních seriálů a jednu velmi zdařilou rodinnou komedii. Přijďte se podívat na vtipné představení, účinkují Jakub Zedníček a Jiří Ressler. Po představení bude následovat diskuze a autogramiáda s autorkou Elvirou Lindo!

Rozhovor s Petrou Dvořákovou

Rozhovor s Petrou Dvořákovou

20. 09. 2015

„Děti poslechnou raději kocoura než rodiče"
Spisovatelka, copywriterka a scenáristka Petra Dvořáková si témata svých knih nevybírá, ale prožívá je. Dětské knihy začala psát z potřeby dětem něco dát: „Autor má využít přirozených zákonitostí dětského myšlení a prožívání, aby dítě někam posunul, rozvinul ho, pomohl mu,"

Turné v plném proudu

Turné v plném proudu

17. 09. 2015

Naše megaturné s knihou Michala Viewegha Zpátky ve hře je v plném proudu, diváci jsou nadšení, představení se líbí! Podívejte se na naší první fotogalerii z Brna, kterou pro nás nafotil fotograf  Jakub Holas a současně si můžete knihu stáhnout na audioteka.cz.  

Rozhovor s Michalem Vieweghem

Rozhovor s Michalem Vieweghem

26. 08. 2015

Autor nám podepsal 320 knih na turné po téměř 40 českých městech. Zřejmě se s námi nikam nedostane, ale tak bude s námi v podstatě všude. A samozřejmě i jeho skvělá povídková knížka. Nahrál vám videovzkaz (i když to trochu popletl...

Ukázka: Zpátky ve hře

Ukázka: Zpátky ve hře

11. 08. 2015

JEKYLL A HYDE
Jasně, Jekyll a Hyde... říkáte si. Pohádka pro dospělé.
Ale když to pak zažijete na vlastní kůži, když se vám ten příběh skutečně stane, už to není pohádka, ale děsivej horor.

Turné Zpátky ve hře

Turné Zpátky ve hře

11. 08. 2015

Po prázdninách začínáme velkým turné s knihou Michala Viewegha! LiStOVáNí za svých 13 let existence nikdy neuvedlo žádnou knihu Michala Viewegha, aby se to zlomilo s jeho poslední sbírkou povídek Zpátky ve hře, která dokazuje, že autor se do hry nevrací, naopak v ní zůstává.

Lukáš Hejlík: Lidé jsou z konce Bernadetty docela v šoku

Lukáš Hejlík: Lidé jsou z konce Bernadetty docela v šoku

24. 06. 2015

Herec Lukáš Hejlík za sebou má jeden z nejintenzivnějších počinů současného repertoáru jeho Listování a slibuje, že i příští sezona bude stejně progresivní jako tato, která přitáhla stovky diváků.

Turné Kde se touláš, Bernadetto!

Turné Kde se touláš, Bernadetto!

2. 06. 2015

Vážení a milí, děkujeme vám za celou sezónu a loučíme se poslední premiérou - nezřízeně vtipnou knihou Kde se touláš, Bernadetto, od americké autorky Maria Semple.
Vyjíždíme s ní na další velké turné a můžete se opět těšit na zcela nové originální LiStOVáNí.

Ukázka: Kde se touláš, Bernadetto

Ukázka: Kde se touláš, Bernadetto

31. 05. 2015

Ze všeho nejvíc mě dokáže naštvat, když mi táta na dotaz, kde asi tak máma je, odpoví: „Hlavně si nesmíš myslet, že je to tvoje vina." Určitě vám došlo, že na tohle jsem se ho neptala. Skoro stejně mě dokáže na­štvat, když se nenechám odbýt a on mi řekne: